#lupaan-kampanja

Lupaan-kampanja logo

Välitä! -yksikkö kutsuu suomalaiset tekoihin seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi

 

Seksuaalinen häirintä ja kaltoinkohtelu on puhuttanut tänä syksynä ihmisiä ympäri maailmaa. #metoo on kerännyt sosiaalisessa mediassa valtavan määrän omakohtaisia kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä kaikenikäisiltä ihmisiltä.

Myös 100 vuotta täyttävässä Suomessa on vihdoin herätty keskustelemaan seksuaalisen häirinnän ja kaltoinkohtelun torjumisesta. Avoimen vuoropuhelun lisäksi tarvitaan kuitenkin myös yhteistä kulttuurimuutosta ja tekoja. Häirintää kokeneet tarvitsevat muun muassa tukipalveluja, joita ei tällä hetkellä ole riittävästi tarjolla.

Osana 28.11.2017 järjestettävää ”Toimivat menetelmät seksuaaliväkivaltatyössä” -koulutustaan Setlementti Tampere ry:n Välitä! -yksikkö kutsuu kaikki suomalaiset, erityisesti päättäjät mutta myös tavalliset kansalaiset, pohtimaan sitä, miten meistä jokainen voi omalta osaltaan ehkäistä seksuaalista väkivaltaa ja luoda turvallisempaa kohtaamista.

Meillä kaikilla on vastuu tilanteissa, joissa itse tai toinen ihminen kohtaa seksuaalista häirintää tai kaltoinkohtelua. Siksi myös sinun lupaustasi tarvitaan. Voit luvata ottaa häirinnän vakavasti, puuttua tilanteisiin, varmistaa että häirinnän kokenut saa tukea tai voit luvata nostaa asian esille kuntapäättäjänä tai kansanedustajana.

Muutos lähtee meistä jokaisesta. Nyt on aika siirtyä sanoista tekoihin. Välitä! -yksikkö lupaa auttaa kaikkia häirinnän osapuolia, jotta häirintää ei jatkossa tapahtuisi, sekä tehdä sitkeästi töitä tukipalvelujen saamiseksi jokaisen ulottuville. Mitä juuri sinä lupaat?

Voit kertoa oman lupauksesi Facebookissa ja Twitterissä #lupaan -tunnisteella.