Vapaaehtoistoiminta

Välitä! -seksuaaliväkivaltatyössä on mukana myös vapaaehtoistyöntekijöitä. Vapaaehtoistoiminta on suunniteltua, ohjattua ja siinä toimivilta edellytetään soveltuva ammatillinen koulutus, esimerkiksi sosiaali- tai terveydenhuollon peruskoulutus.

Vapaaehtoiset saavat yksikön tarjoamista kouluksista ja vapaaehtoistehtävän myötä arvokasta osaamista seksuaali- ja perheväkivallasta sekä kriisissä olevien ihmisten kohtaamisesta. 

Vapaaehtoiset toimivat tällä hetkellä ohjaajina Välitä! -ryhmächatissä sekä koko yksikön Turvassa-ryhmächatissä verkkokriisikeskus Tukinetissä.  Vapaaehtoiset voivat olla mukana ohjaajina myös Välitä! -kirjepajoissa, joissa seksuaaliväkivaltakokemuksestaan toipuneet kirjoittavat voimauttavia kirjeitä muille seksuaaliväkivaltaa kokeneille.

 

Vapaaehtoistyöntekijät saavat tehtäviinsä tukea yksikön kriisityöntekijöiltä ja heille tarjotaan säännöllistä työnohjausta ja virkistystoimintaa.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet haastatellaan tehtävään ja sen yhteydessä kartoitetaan kullekin sopiva tapa ja aika osallistua toimintaan. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistehtävistämme niin ota yhteyttä kriisityöntekijä Päivi Segerroossiin: paivi.segerroos@setlementtitampere.fi