Välitä rajoista! -hanke

 

Luottamuksellista ja
maksutonta apua

 

Välitä rajoista! -hanke jatkaa Välitä! Nuorten hankkeen työtä ja tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua sinulle, jos olet yli 15-vuotias ja olet rikkonut tai pelkäät rikkovasi toisen seksuaalisia rajoja. Voit ottaa yhteyttä hanketyöntekijään, jos olet huolissasi seksuaalisista ajatuksistasi tai toiminnastasi. Voimme keskustella tilanteestasi ja sen vaikutuksista elämääsi puhelimitse, etäyhteydellä tai kasvotusten. Keskusteluissa voimme puhua myös siitä, mikä auttaisi selviytymään ja ehkäisemään vastaavia tilanteita jatkossa. Tapaamiskertojen määrää ei ole rajoitettu. Etsimme yhdessä sinulle sopivia, rikoksettoman elämän mahdollistavia keinoja ja osana tukea voi olla Uusi Suunta -yksilökuntoutusohjelman toteuttaminen. Voit ottaa yhteyttä meihin nimettömästikin. 

 

Läheisille:  

Tarjoamme keskusteluapua joko lyhyt- tai pidempiaikaisesti, jos läheisesi on syyllistynyt seksuaalirikokseen, tai olet huolissasi hänen haitallisesta seksuaalisesta toiminnastaan. 

  

Ammattilaisille: 

Tarjoamme konsultaatiota ja tukea asiakasohjaukseen. Teemme tiivistä verkostoyhteistyötä, ja järjestämme koulutuksia seksuaaliväkivallasta ja tekijätyöstä. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla tai puhelimitse. Olemme tavoitettavissa virka-aikana ja soitamme takaisin, jos emme heti pääse vastaamaan.

Hanke on julkaissut ammattilaisille myös sähköisen oppaan nuorten tekijöiden auttamiseen, jonka voit ladata täältä.

Välitä rajoista! -hanke koordinoi Pirkanmaan Seri-verkkoa sekä on aktiivinen jäsen valtakunnallisessa Seri-verkossa. Näissä moniammatillisissa verkostoissa jaetaan seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen liittyvää asiantuntijatietoa. Verkostoon kuuluu sosiaali-, terveys-, ja rikosseuraamusalan ammattilaisia.   

Välitä! -työn esite toimii myös hankkeen esitteenä.

 

Yhteystiedot:

Hanketyöntekijän yhteystiedot löydät täältä.

 

Muita tekijätyöhön erikoistuneita palveluita:

Oulu, Seritatyö/Vuolle Setlementti: https://www.seritatyo.fi/ 

Helsinki, SeriE-hanke/Sexpo: https://sexpo.fi/serie/ 

ROAD-hanke, Siltavalmennus: https://siltavalmennus.fi/toiminta/road

Mielenterveystalo, omahoito: https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/seksuaalinen-kiinnostus-lapsiin/Pages/default.aspx

 

Välitä rajoista! -hanketta (2024-25) rahoittaa oikeusministeriö.