Välitä! Nuorten hanke

 

Luottamuksellista ja
maksutonta apua

 

15–29-vuotiaille: 

Hanke tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua, jos olet rikkonut tai pelkäät rikkovasi toisen seksuaalisia rajoja. Voit ottaa yhteyttä Välitä! Nuorten hankkeen ammattilaisiin, jos olet huolissasi seksuaalisista ajatuksistasi tai toiminnastasi. Voimme keskustella tilanteestasi ja sen vaikutuksista elämääsi puhelimitse, etäyhteydellä tai kasvotusten. Keskusteluissa voimme puhua myös siitä, mikä auttaisi selviytymään ja ehkäisemään vastaavia tilanteita jatkossa. Tapaamiskertojen määrää ei ole rajoitettu. Etsimme yhdessä sinulle sopivia, rikoksettoman elämän mahdollistavia keinoja ja osana tukea voi olla Uusi Suunta -yksilökuntoutusohjelman toteuttaminen. Voit ottaa yhteyttä meihin nimettömästikin. 

 

Yli 30-vuotialle:

Välitä! -seksuaaliväkivaltatyö tarjoaa vastaavaa keskusteluapua, ks. tarkemmin tältä sivulta Palvelut > Tekijätyö.

 

Nuorten läheisille:  

Tarjoamme keskusteluapua joko lyhyt- tai pidempiaikaisesti, jos läheisesi on syyllistynyt seksuaalirikokseen, tai olet huolissasi hänen haitallisesta seksuaalisesta toiminnastaan. 

  

Ammattilaisille: 

Tarjoamme konsultaatiota ja tukea asiakasohjaukseen. Teemme tiivistä verkostoyhteistyötä, ja järjestämme koulutuksia seksuaaliväkivallasta ja tekijätyöstä. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla tai puhelimitse. Olemme tavoitettavissa virka-aikana ja soitamme takaisin, jos emme heti pääse vastaamaan. Välitä! Nuorten hanke koordinoi Pirkanmaan Seri-verkkoa sekä on aktiivinen jäsen valtakunnallisessa Seri-verkossa. Näissä moniammatillisissa verkostoissa jaetaan seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen liittyvää asiantuntijatietoa. Verkostoon kuuluu sosiaali-, terveys-, ja rikosseuraamusalan ammattilaisia.   

 

Hankkeella on oma käyntikortti ja juliste (A4 ja A3 -kokoiset), joita voi pyytää lähetettäväksi. 

 

Yhteystiedot:

Anne Saarinen, projektikoordinaattori, p. 050 344 9749

Jukka Aho, projektityöntekijä, p. 050 448 1792

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@setlementtitampere.fi tai valita-yksikko@setlementtitampere.fi

 

Muita tekijätyön palveluita:

Oulu, Seritatyö/Vuolle Setlementti 

https://www.seritatyo.fi/ 

Helsinki, SeriE-hanke/Sexpo 

https://sexpo.fi/serie/ 

Mielenterveystalo, omahoito 

https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/seksuaalinen-kiinnostus-lapsiin/Pages/default.aspx

 

 

 

Välitä! Nuorten hanketta (2020-2022) rahoittaa oikeusministeriö